Nieuws

Burgerpeiling Waarstaatjegemeente.nl in gemeenten Rijswijk, Heemstede, Rucphen, Waalwijk en Bunschoten

Britte van Dalen MSc
   
25 november 2021

Deze week valt bij een groep inwoners van gemeenten Rijswijk, Heemstede en Rucphen een uitnodiging voor deelname aan de Burgerpeiling van Waarstaatjegemeente.nl op de mat. Eerder deze maand ontvingen inwoners van gemeenten Bunschoten en Waalwijk een uitnodiging.

De gemeenten vinden het belangrijk om te weten wat inwoners van hun gemeente vinden. Alle gemeenten doen dit jaar voor de tweede, derde of zelfs vierde keer mee met deze burgerpeiling. Door inwoners van de gemeente iedere twee of drie jaar te bevragen via deze burgerpeiling kunnen gemeenten eenvoudig zien of er zaken in de gemeente zijn veranderd. Zo vragen we inwoners naar hun mening over aspecten in hun directe woon- en leefomgeving, zoals in hoeverre zijn zij tevreden over voorzieningen in de buurt? Hoe vaak hebben ze te maken met onveilige verkeerssituaties? Hoe gaan buurtbewoners met elkaar om?

Ook vragen we hoe inwoners de gemeentelijke dienstverlening en de relatie tussen inwoners en gemeente beoordelen en stellen we vragen die te maken hebben met het welzijn van inwoners. Zijn zij actief geweest in het verenigingsleven? Hoe vaak sport men intensief? Kan men terugvallen op familie of mensen uit de buurt wanneer dit nodig is? Pakt men de draad gemakkelijk weer op als het even heeft tegengezeten? Naast de standaardvragen, kiezen sommige gemeenten ervoor om nog maatwerkvragen toe te voegen over thema’ die op dat moment interessant zijn voor (de uitvoering) van gemeentelijk beleid.

 

Wil je meer weten over de Burgerpeiling van Waarstaatjegemeente?

Klik hier voor meer informatie.

Britte van Dalen MSc
Adviseur-onderzoeker
Meer informatie?
Neem contact op met Britte van Dalen
b.vandalen@hetpon-telos.nl 06 30 03 82 77

Vergelijkbare actualiteiten