Nieuws

Drukbezochte start online research community ‘West-Brabant Regiobeeld Zorg’

Britte van Dalen MSc
   
9 juni 2020

Na een drukbezochte online startbijeenkomst is gisterenavond de community van start gegaan. Zo’n 80 deelnemers gaan de komende 10 dagen met elkaar in gesprek over het zorg- en welzijnsdomein in West-Brabant.

Ontwikkelingen in het zorg- en welzijnsdomein in de regio gaan soms snel, zoals we tijdens de coronacrisis merken. Maar er zijn ook trage ontwikkelingen zoals de vergrijzing van de bevolking. Via een besloten online forum gaan we 10 dagen lang met elkaar in gesprek over het huidige zorggebruik, toekomstige knelpunten/uitdagingen en mogelijke oplossingsrichtingen. De groep is divers qua samenstelling en bestaat onder andere uit (zorg)professionals, belangenbehartigers, cliënten, bestuurders, vrijwilligers en bewoners werkzaam of woonachtig in West-Brabant.

We starten de community vanuit het Regiobeeld West-Brabant dat door CZ Zorgverzekeraar is opgesteld. Onderstaande animatie van het regiobeeld maakten we in samenwerking met Mud Motion.

 

Via deze community willen we het Regiobeeld West-Brabant verrijken met aanvullingen uit de praktijk en andere gegevens en perspectieven. Het doel is om te komen tot een Regiobeeld 2.0: een gedragen beschrijving van de belangrijkste uitdagingen in zorg voor de regio, dat leidt tot een uitvoeringsagenda voor West-Brabant.