Blogs

Leven lang ontwikkelen? Lui en dom!

drs. Mirjam Smulders
   
23 januari 2020

Leven lang ontwikkelen? Lui en dom!

Mijn werk verandert steeds. Niet alleen qua inhoud, maar ook qua manier van aanpak, collega’s, en werkplek. Ook onze opdrachtgevers veranderen steeds: ze stellen anderen vragen, willen andere doelen bereiken en zijn steeds vaker veelkoppig. Bijvoorbeeld een netwerk van betrokken partijen waarbij niemand het geheel aanstuurt. De samenleving zelf verandert ook steeds. Dat lees je in kranten en social media, je ziet het op televisie en je merkt het vooral in je leven.

En ikzelf? Ik verander ook. Het valt me soms op dat ik ineens ouder ben. Of dat ik ineens besef dat niet iedereen uit ervaring kan putten in allerlei ingewikkelde situaties. En dat ik niet altijd het geduld heb om iemand zelf alles te laten uitproberen… Gelukkig ben ik nieuwsgierig en leergierig: ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen.

Dat dacht ik tenminste. Totdat mijn leidinggevende me vroeg een opleiding te doen. Toen bleek ik in de loop van mijn leven en loopbaan een hoop frustraties te hebben opgelopen in opleidings- of cursusverband. Te oppervlakkig, te weinig toegepast, of gewoon te saai en weinig inspirerend. Hoe zou ik mezelf kunnen motiveren? Ik heb het al druk genoeg in mijn leven…

Toch ging ik op onderzoek uit. In het oerwoud van cursusaanbod vond ik een cursus die me bood wat ik zocht: inhoud, oefening en intervisie: ‘Coachend begeleiden Vakbekwaam’ bij Avans+. Ik kon meteen de week erna aan de slag.

Nu is het vijf maanden later en heb ik onder de bezielende leiding van Roland Verheugd in een kleine groep mijn coachingsvaardigheden versterkt. De komende maanden werk ik nog aan mijn ‘proeve van bekwaamheid’: vooralsnog veel oefenen, leren en reflecteren als coach voor mijn collega’s.

Ik heb een kleine groep mensen leren kennen uit verschillende werkcontexten, met allemaal drukke levens. Het samen oefenen leidt tot open en direct contact. We raken elkaar en worden geraakt. We leren van elkaar, we zetten nieuwe stappen, proberen andere houdingen uit. En werkenderwijs krijgen we een mand vol proviand: methodieken om een gesprek te verbeteren of een coachee verder te helpen.

Mijn grootste les? Durf lui en dom te zijn! Stel vragen, schakel je eigen kennis- en ervaringencontainer uit, zodat je openstaat voor het antwoord van de ander. Leer zijn of haar beeld op de wereld kennen en sluit daarbij aan. En dat is eigenlijk ook van toepassing op de rest van mijn werk: voortaan een lui en domme adviseur/onderzoeker, maar wel eentje met een open blik!

Mirjam Smulders