SDG monitor 2023

Contactpersoon:
Ruben Smeets MSc
Doorlooptijd:
januari 2022 - december 2033
Opdrachtgever:

De SDG Monitor 2023 geeft gemeenten en andere stakeholders inzicht in de staat waarin de gemeente zich bevindt qua ontwikkeling op de sustainable development goals (SDG’s). Met de monitor kunnen gemeenten zich ook vergelijken met andere gemeenten, zowel buurgemeenten als typologisch identieke gemeenten.

Benieuwd naar hoe jouw gemeente scoort in 2023?

Vraag nu je score op in een overzichtelijke pdf:

Vraag resultaten nu aan!

 

Lees meer over de monitor

In deze monitor worden de sustainable development goals naar goed hanteerbare lokale criteria vertaald. Op die manier kunnen lokale overheden worden geïnformeerd over de stand van zaken in hun gemeente en tegelijk worden uitgedaagd om de realisatie van de sustainable development goals dichterbij te brengen.

Het zoeken naar verbinding(en), naar mobilisatie van alle stakeholders in de samenleving kan niet gebeuren vanuit de dominantie van één perspectief, van één belang. Daarvoor zijn de vraagstukken waarvoor gemeenten in de komende periode staat te complex en te omvattend. Het evenwichtig groeien aan de hand van de sustainaible development goals is essentieel voor het halen van de lange termijn duurzaamheidsdoelen.

 

Hoe werkt de monitor

De SDG monitor meet een duurzaamheidsscore voor alle Nederlandse gemeenten voor iedere SDG. Deze score is opgebouwd uit circa 150 indicatoren welke zijn onderverdeeld in 15 SDG’s. Goal 6 en 17 zijn niet gevuld vanwege onvoldoende databeschikbaarheid en toepasbaarheid.

Publicaties

Lees ons online artikel met de belangrijkste resultaten Download hier de volledige rapportage met raamwerk en onderzoeksverantwoording: Download het factsheet boek met alle informatie over de gebruikte indicatoren  

Op de website van de BNG Bank zijn de uitgebreide rapportages te vinden:

Open online artikel Download raamwerk en onderzoeksverantwoording Download factsheetboek Naar website BNG Bank
Ruben Smeets MSc
Senior adviseur-onderzoeker
Meer informatie?
Neem contact op met Ruben Smeets
r.smeets@hetpon-telos.nl 06 30 63 53 60

Vergelijkbare projecten