Verbinding en inspiratie in de LocHal

Was jij er ook bij? Dan heb je hopelijk net zo’n inspirerende middag gehad als wij! We zijn namelijk nog flink aan het nagenieten. We nemen je dan ook graag nog even mee terug. Of, als je er niet bij kon zijn, dan laten we je graag een beetje meegenieten van deze inspirerende en leerzame middag. Bekijk snel de aftermovie!

Brabant, balans en brede welvaart

Op donderdag 30 januari waren we met zo’n 230 mensen samen in de LocHal in Tilburg om Brabant onder de loep te nemen en ons jaarboek ‘Brabant in balans’ te presenteren. In dit boek pleiten we ervoor om met een brede blik naar welvaart te kijken en met deze maatstaf te bepalen of Brabant ‘in balans’ is. Met andere woorden: of dat het goed gaat – en zal blijven gaan – met Brabant in ecologische, economische én sociaal-maatschappelijke zin. Klik op de afbeelding om het jaarboek online te bekijken.

Lees ons jaarboek: Brabant in balans

 

Inspirerende sprekers en enthousiast publiek

Een prachtige en leerzame middag, mede mogelijk gemaakt door de inspirerende speeches van Hans Mommaas (bekijk presentatie) en Kim Putters (bekijk presentatie) – die beiden het belang van regionale verbinding lieten zien – en door de mooie woorden van onze commissaris Wim van de Donk die het eerste exemplaar in ontvangst nam. Maar vooral door het publiek, dat met enorm veel enthousiasme en inlevingsvermogen deelnam aan ons nieuwe, interactieve spel ‘Zet Brabant op de kaart’. Een spel dat aanzet tot verbeelding van en verbinding tussen groepen, organisaties en bedrijven met vaak tegenstrijdige belangen.

Foto’s door Sander van Bussel©

Samen verder praten?

Wil je meer weten over onze kijk op brede welvaart of heb je hier zelf interessante ideeën over? Of over wat ‘Zet Brabant op de kaart’ voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op of kom bij ons langs in Tilburg, de koffie staat voor je klaar!