Brabantpanel-onderzoeken

Contactpersoon:
Britte van Dalen MSc
Doorlooptijd:
Doorlopend
Opdrachtgever:
Diverse opdrachtgevers

Dat Brabant een fijne plek is om te leven dat weten wij Brabanders maar al te goed. Wonen, werken, sporten, leren, feesten… alles is mogelijk in ons mooie Brabant. We onderscheiden ons op veel punten van de andere provincies. We zijn niet beter of slechter, maar hebben wel een heel eigen cultuur en een unieke manier van met elkaar omgaan. Ook gebeurt er van alles in Brabant, onze samenleving is continu in beweging!

Het is ontzettend belangrijk dat we naar de stem van Brabanders luisteren en deze mee te laten wegen in belangrijke besluiten en het beleid van maatschappelijke organisaties, gemeenten en de provincie. De stem van Brabanders halen we onder andere op via onze Brabantpanel-onderzoeken.

In deze onderzoeken stellen we vragen over maatschappelijke thema’s zoals participatie, duurzame energie, migratie, cultuur, verkeer en veiligheid. Via online vragenlijstonderzoek krijgen we inzicht in het gedrag van Brabanders én hun mening over belangrijke onderwerpen in de  samenleving.

 

Een goede afspiegeling

De Brabanders die aan onze onderzoeken meedoen moeten een zo goed mogelijke afspiegeling van de Brabantse samenleving zijn. Er doen dan ook allerlei Brabanders mee: uit verschillende leeftijdsgroepen, met verschillende opleidingsniveaus en zowel woonachtig in zowel steden als dorpen, verdeelt over de verschillende regio’s in Brabant. We wegen de resultaten van ieder onderzoek om, in geval van onder- of oververtegenwoordiging, van bepaalde groepen, de resultaten representatief te maken voor de inwoners van Noord-Brabant.

Voor onze Brabantpanel-onderzoeken werken we samen met PanelClix.

Als je zelf wilt deelnemen aan onze onderzoeken en je stem wilt laten horen, dien je jezelf aan te melden bij PanelClix. Wanneer er een Brabantpanel-onderzoek plaatsvindt, ontvang je hiervoor een uitnodiging die te herkennen is aan het Brabantpanel-logo.

 

Britte van Dalen MSc
Adviseur-onderzoeker
Wil je meer informatie over hoe Brabantpanel-onderzoeken van waarde kunnen zijn voor een vraagstuk binnen jouw organisatie?
Neem contact op met Britte van Dalen
b.vandalen@hetpon-telos.nl 06 30 03 82 77