Brabantse burgers in beeld 2021

Contactpersoon:
dr. Inge van Roovert
Doorlooptijd:
Doorlooptijd: januari 2021 t/m maart 2021

Het perspectief van Brabanders op wat goed gaat en wat niet, verschuift in de tijd. Midden in de coronacrisis hebben we Brabanders opnieuw vragen gesteld over de opgaven van Brabant.

Dat de zorgen over werkgelegenheid zijn toegenomen zal niemand verbazen. Ook niet dat op het terrein van de gezondheidszorg nog steeds de grootste uitdagingen liggen. Dit jaar lijken de Brabanders iets minder bezorgd over bepaalde thema’s, zoals bijvoorbeeld mobiliteit, milieuproblemen en klimaatverandering, veiligheid op straat en landbouw dan vorig jaar. Opvallender is dat Brabanders positiever zijn gaan denken over wat bijvoorbeeld de overheid voor ze doet, terwijl het vertrouwen in de medemens is gedaald.

Brabantse burgers in beeld 2021 geeft opnieuw een rijk beeld van wat Brabanders bezighoudt en is daarmee een belangrijke bron voor beleidsmakers en bestuurders in Brabant.

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van het Brabantpanel. Ruim 1.200 Brabanders hebben online een uitgebreide vragenlijst ingevuld. De resultaten zijn representatief naar geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.

Resultaten Brabantse burgers in beeld 2021

Download hier de resultaten van het onderzoek:

Brabantse burgers in beeld 2021 rapportage Brabantse Burgers In Beeld 2021 Tabellenboek
Download gratis het rapport Brabantse burgers in beeld 2021 Download gratis het tabellenboek

 

 

dr. Inge van Roovert
Senior adviseur-onderzoeker
Wil je meer informatie over dit project?
Neem dan contact op met Inge van Roovert
i.vanroovert@hetpon-telos.nl 06 30 72 25 64