Inwonerspanel Hilvarenbeek

In november 2017 heeft de gemeente Hilvarenbeek samen met het PON een start gemaakt met het  Inwonerspanel Hilvarenbeek.

De gemeente vindt het belangrijk om inwoners te betrekken bij het maken van plannen en beleid. Een van de manieren om dat te doen is via een online panel van inwoners. De inwoners die zich aanmelden voor deelname aan dit panel krijgen vanaf januari 2018 enkele keren per jaar via e-mail een uitnodiging om mee te doen aan een online onderzoek.

Inwoners praten mee

Inwoners krijgen de kans om op een eenvoudige manier mee te praten over wat er leeft binnen de gemeente. Dat kan over verschillende thema’s zijn zoals over burgerbetrokkenheid, communicatie, dienstverlening, verkeersveiligheid of openbare ruimte. De vragenlijsten zijn in te vullen via de computer, mobiele telefoon of tablet. Iedere inwoners van Hilvarenbeek van 16 jaar of ouder kan lid worden van het inwonerspanel. Meer informatie over het inwonerspanel vind je hier.

 

Snel zicht op wat er leeft

Voor de gemeente is het een instrument om snel en eenvoudig zicht te krijgen op wat er leeft en speelt onder inwoners. Wat vinden zij belangrijk? hoe denken zij over bepaalde thema’s? Wat leeft er in de gemeente? Een inwonerspanel is een mooi instrument voor de gemeente om op die vragen antwoord te krijgen en zo op een laagdrempelige manier inwoners bij beleidsvorming te betrekken.

drs. Karin du Long
Senior adviseur-onderzoeker
Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Karin du Long
k.dulong@hetpon-telos.nl 06 30 03 81 06