Nieuws

Telos neemt afscheid van directeur John Dagevos via prikkelende online talkshow ‘Duurzaam door met de regio!?’

4 november 2020

Na een lange staat van dienst ging John Dagevos, directeur van Telos, afgelopen donderdag 29 oktober met pensioen. Ter gelegenheid van zijn afscheid organiseerden we een online talkshow over ‘zijn’ thema: duurzaamheid.

Nederland moet verduurzamen. Onze energievoorziening, ons voedselsysteem en onze economie zullen de komende decennia ingrijpend veranderen. Ook zullen wij ons aan de klimaatverandering moeten aanpassen. Aan deze duurzaamheidsopgaven wordt door verschillende overheidslagen gewerkt, maar de uitvoering komt in belangrijke mate samen in de regio. Daar vindt de zoektocht naar samenhangende oplossingen plaats. Dat is geen eenvoudige zoektocht. Op het regionale schaalniveau bestaat immers geen eenduidige regisseur. Hoe kom je in het bestuurlijk bijna luchtledige toch tot resultaten? Hoe versnel je op dit schaalniveau de transitie naar duurzaamheid? Welke condities zijn daarvoor cruciaal? En wat vraagt het van bestuur, beleid en wetenschap? In een prikkelend programma ging talkshowhost Jorn Matena (Bureau &MAES) over deze vragen in gesprek met Wobine Buijs-Glaudemans, Pieter van Geel, Caroline Hummels en Jouke van Dijk.

In ons volgende online magazine ‘In de Ban van Brabant’ dat 17 november verschijnt doen we inhoudelijk verslag van deze interessante online bijeenkomst. Hieronder kun je de talkshow en het afscheid van begin tot eind bekijken.