Nieuws

Wat is de duurzaamste gemeente van Nederland? De resultaten van de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten 2021 zijn bekend!

drs. Eva Stultjens
   
31 januari 2022

De resultaten van de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten 2021 zijn bekend! Met de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten dragen we graag een steentje bij aan de verduurzaming van Nederland.

De monitor brengt in beeld in hoeverre gemeenten een duurzame koers varen. Onafhankelijk en op een wetenschappelijk verantwoorde wijze maken we jaarlijks een foto van de ‘staat van duurzaamheid’ van alle afzonderlijke Nederlandse gemeenten. Door dit over meerdere jaren te doen krijgen we inzicht in trendmatige ontwikkelingen én in verschillen in die ontwikkelingen tussen gemeenten.

 

People, planet én profit

De foto laat zien in hoeverre gemeenten er in slagen om belangrijke duurzaamheidsdoelen op de lange termijn te realiseren. Vaak zien we nu nog dat gemeenten een inhoudelijk smalle vorm van duurzaamheidsmonitoring hanteren: vooral gericht op de voortgangsbewaking van het milieu, klimaat- en energiebeleid. De Nationale Monitor Duurzame Gemeenten heeft een integraal perspectief.

Lees de resultaten in ons online magazine

Je leest alles over de monitor en de resultaten in ons het speciaal daarvoor uitgebrachte online magazine.

Lees het online magazine
Ruben Smeets MSc
Senior adviseur-onderzoeker
Wil je meer informatie?
Neem contact op met Ruben Smeets
r.smeets@hetpon-telos.nl 06 30 63 53 60

Vergelijkbare actualiteiten