Het ‘Brabant op de Kaart’ spel

Denk jij ook mee over de toekomst van Brabant?

Het Brabant op de kaart-spel is een interactieve serious game, waarbij je met de andere deelnemers (dat kunnen er wel 149 zijn!) samen onze provincie opnieuw gaat inrichten. Dat inrichten doen we heel praktisch: we hebben een reuzegrote kaart van de provincie en gaan met elkaar kijken op welke manier Brabant het meest toekomstbestendig is. Alle belangrijke maatschappelijke onderwerpen komen aan bod in verschillende scenario’s. Maar, hoe zorg je ervoor dat jouw wensen voor de provincie uitkomen? Werk je samen of ga je voor je eigen doel? Prikkelende vragen stimuleren je om na te denken over wat jíj nu echt belangrijk vindt voor Brabant.

Het spel is vooral een methode om grote groepen met elkaar in gesprek te laten gaan. We spelen het spel in allerlei settings en bij allerlei gelegenheden. Het enige dat we nodig hebben is een grote vloer (het spel is 11×7 meter) en lekker veel deelnemers. Samen beslissen we waar de nadruk in het gesprek op moet komen te liggen en stemmen we de spelscenario’s af op de doelgroep en hun interesses.

Door deelnemers op deze laagdrempelige en actieve manier met elkaar in gesprek te brengen ontwikkelen ze inzicht in wat ze nu écht belangrijk vinden in hun woon- en leefomgeving. En het levert interessante gesprekken op.

 

Is het Brabantspel interessant voor mij?

Omdat het Brabant op de Kaart-spel voor verschillende doeleinden kan worden ingezet, is het interessant voor diverse partijen zoals gemeenten, provincie, (sociale) ondernemers, woningcorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen, onderwijsinstellingen.

 

Kosten?

Het Brabant op de Kaart-spel is maatwerk; de mogelijkheden zijn legio. We denken graag mee over de opzet en de uitwerking van ons spel voor jouw doelgroep.

drs. Madelon van Duren
Senior adviseur-onderzoeker
Wil je meer informatie?
Neem contact op met Madelon van Duren
m.vanduren@hetpon-telos.nl 06 30 03 81 56