Blogs

Winkelen in de binnenstad (en natuurlijk daarbuiten)!

drs. Karin du Long
   
7 december 2017

Vanaf morgen krijgen bezoekers van de binnenstad van Roosendaal door onze enquêteurs een korte vragenlijst voorgelegd over hun bezoek aan de binnenstad. We voeren dit onderzoek uit in opdracht van gemeente Roosendaal, die om de 5 jaar een binnenstadmonitor uitbrengt met feiten en cijfers over de binnenstad en de mening van het winkelend publiek over de Roosendaalse binnenstad. De weersvoorspellingen zijn echter slecht…

Met winterse buien op komst en temperaturen waarbij ik liever thuis bij mijn nog op te zetten kerstboom doorbreng, hoop ik uiteraard dat er zich toch voldoende mensen naar de stad begeven zodat onze enquêteurs niet voor niets in de kou zullen staan. Wellicht dat mensen toch nog hun Sinterklaaskadootjes komen ruilen of alvast hun kerstinkopen gaan doen? Wat is er immers mooier dan winkelen in een met sneeuw bedekte binnenstad, in de schemer, met etalages vol kerstversiering, dansende kerstmannen en dwarrelende sneeuwvlokken?

de lucht vol met drones die onze pakjes 24/7 bezorgen?

Nou, online winkelen, hoor ik velen van u denken. Je hoeft de deur niet uit, kunt fijn bij je kerstboom blijven, niet in de rij voor de parkeergarage, bijna altijd alles op voorraad en meestal alles op tijd in huis… Maar wat als we met z’n allen nu steeds meer online blijven shoppen, de wegen straks volstaan met volgeladen vrachtwagens of misschien zelfs de lucht vol met drones die onze pakjes 24/7 bezorgen? Winkelstraten met lege panden met bordjes ‘te huur’, etalages zonder versiering of lichtjes? Als we dat met z’n allen niet willen, wordt het tijd om eens stil te staan bij je eigen inkoopgedrag. Het heeft mij er in ieder geval toe gebracht om minder online te shoppen en me eens wat vaker naar de mooie binnenstad van, in mijn geval Tilburg, te begeven. Misschien dat ik er dit weekend zelf de kou voor trotseer, hopelijk geldt dat ook voor de bezoekers van Roosendaal!