6 stappenplan arbeidsmigratie: naar een integrale aanpak

Arbeidsmigranten leveren een niet te onderschatten bijdrage aan de Nederlandse economie, met name in sectoren als de industrie, de logistiek en de land- en tuinbouw. De andere kant van de medaille is dat arbeidsmigranten vaak te maken hebben met onzekere banen, flexibele werktijden, lange en zware werkdagen en slechte en duurbetaalde huisvesting. Ook zijn ze vaak niet wegwijs in Nederland en zijn ze sterk afhankelijk van de werkgever. Voor veel arbeidsmigranten is het werken en wonen in Nederland verre van ideaal.

Wonen, werk én leven

Om de problematiek rondom arbeidsmigratie aan te pakken is een integrale, lokale aanpak van belang. Bij ons onderzoek rondom arbeidsmigratie nemen we altijd de aspecten wonen, leven en werk mee en betrekken we alle stakeholders bij het onderzoek. Zo helpen we maatschappelijke besluitvorming te verbeteren.

 

Hoe kom je tot een integrale, lokale aanpak?

In de afgelopen jaren deden we op verschillende plekken en voor verschillende opdrachtgevers onderzoek naar arbeidsmigratie. De kennis en ervaring die we tijdens deze onderzoeken opdeden met betrekking tot een integrale aanpak, hebben we gebundeld in een ons ‘Stappenplan arbeidsmigratie’. Hierin geven we lokale overheden een aantal onderbouwde handvatten om hun beleid integraler te maken.

 

 

Ontvang nu het gratis ‘6 Stappenplan arbeidsmigratie’

Vul hieronder je gegeven in en krijg het stappenplan per e-mail toegestuurd.

Relevante projecten

dr. Marleen van der Haar
Senior adviseur-onderzoeker
Wil je meer weten over onze visie op arbeidsmigratie?
Neem contact op met Marleen van de Haar
m.vanderhaar@hetpon-telos.nl 06 30 03 89 36